Škoda Kodiaq 2024 nový model – Recenze

Automobilová společnost Škoda představila svůj nejnovější model SUV s názvem Kodiaq 2024. Tento nový vůz nabízí moderní design, špičkovou technologii a prostorný interiér pro pohodlné cestování. Svého času se jednalo o první SUV značky Škoda a od svého uvedení na trh si získal velkou popularitu mezi motoristy. Nový Kodiaq slibuje ještě lepší jízdní vlastnosti, inovativní funkce a vyšší úroveň komfortu, která uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky.

Moderní design a špičková technologie: Představujeme nový model Škoda Kodiaq 2024

Škoda Kodiaq je novým modelem automobilky, který přináší moderní design a špičkovou technologii do segmentu SUV. Tento vůz se pyšní elegantními liniemi a dynamickým vzhledem, které ho odlišují od konkurence. Jeho aerodynamický tvar nejenže zajišťuje nižší spotřebu paliva, ale také dodává autu sportovní charakter.

Patří sem například asistent pro jízdu ve městě, adaptivní tempomat či systém rozpoznávání chodců. Interiér vozu je prostorný a nabídne komfort pro celou rodinu. Moderní infotainment systém s dotykovou obrazovkou umožňuje snadné ovládání funkcí vozu i propojení s chytrými telefony pomocí Apple CarPlay nebo Android Auto.

Prostorný interiér a pohodlné cestování: Nový Kodiaq 2024 nabízí vyšší úroveň komfortu

Jeho prostorný interiér nabízí dostatek místa jak pro posádku, tak i pro jejich zavazadla. S kapacitou až sedmi sedadel se nový Kodiaq stane ideálním společníkem na rodinné výlety či delší cesty s přáteli. Přední sedadla jsou ergonomicky tvarovaná a disponují možností elektrického nastavení, což umožňuje každému cestujícímu najít si tu nejpohodlnější polohu.

Druhý řadový prostor je rovněž velmi štědrý na místo, díky čemuž mají pasažeři dostatek prostoru k rozložení nohou a pohodlnému sezení i během delších jízd. Navíc lze zadní sedačky individuálně sklopit nebo posunout vpřed či vzad podle potřeby, což umožňuje flexibilně upravit konfiguraci interiéru podle počtu osob nebo množství zavazadel. Ať už potřebujete více místa pro nákupy ze supermarketu nebo chcete využít celou kapacitu vozu pro přepravu většího nákladu, nový Kodiaq se s tím dokáže snadno vyrovnat.

Proti předchůdci se prodloužila délka vozu o šest cm na 4,76 metru, což nabízí více místa pro až sedm cestujících. Zavazadlový prostor v pětimístné verzi se zvětšil o 75 litrů na 910 litrů, sedmimístný vůz nyní pojme 340 litrů, tedy o 70 litrů navíc.

Bez ohledu na to, zda plánujete rodinný výlet či jen potřebujete spolehlivé vozidlo pro každodenní dojíždění, nový Kodiaq je skvělou volbou pro ty, kteří si cení komfortu a praktičnosti během svých cest.

Inovativní funkce a lepší jízdní vlastnosti: Znovu se zamilujete do SUV Škoda Kodiaq

Jednou z nejvýraznějších novinek je například možnost bezdrátového nabíjení mobilních zařízení přes integrovanou indukční plochu. Tato praktická funkce umožňuje snadné a pohodlné dobíjení telefonu či tabletu během jízdy, aniž byste potřebovali kabely.

Dalším skvělým prvkem nového modelu je zdokonalený systém adaptivního tempomatu s funkcemi pro rozpoznání dopravních značek a asistencí pro udržení vozu ve stopách. Důmyslná technologie dokáže automaticky upravovat rychlost vozidla podle aktuálně platných omezení na silnicích, což přispívá k vyšší bezpečnosti i komfortu při dlouhých cestách. Navíc, dvojitý senzor kamery sleduje okolní provoz a pomáhá udržet automobil stabilně na svém pruhu.

Doprovázet tyto inovace jsou také vylepšené jízdní vlastnosti Škody Kodiaq. Novinkou je napřiklad adaptivní podvozek, který se automaticky přizpůsobuje aktuálním podmínkám na silnici a zajišťuje tak plynulou jízdu bez otřesů. Dále je k dispozici i volitelný režim jízdy Off-Road, který umožňuje snadné překonání náročnějšího terénu. S tímto vozem si budete moci užít nejen komfortní cestování po silnicích, ale i dobrodružství v divoké přírodě. Celkově lze říci, že nový model SUV Škoda Kodiaq nabídne inovativní funkce a lepší jízdní vlastnosti, které rozhodně potěší každého milovníka této značky.

Vůz bude mít k dispozici čtyři motorizace o výkonu od 150 do 204 koní. Novinkou je plug-in hybridní verze s dojezdem na baterie 100 kilometrů. V nabídce budou dva dvoulitrové naftové motory o výkonu 150 a 193 koní a benzínový mild hybrid nebo plug-in hybrid 1,5 TSI o výkonu 150 nebo 204 koní a dvoulitr TSI rovněž s 204 koňmi. Výkonnější benzínový i naftový motor budou dodávané s pohonem všech kol. Všechny motory se pojí s automatickou převodovkou DSG.