Proč zvolit hliníkovou pergolu vysvětluje Starsun.cz

Okolo domů již léta vídáme klasické pergoly vyrobené ze dřeva – ať už svépomocí nebo profesionálně. Tento typ posezení je tedy v našich končinách velmi populární a poptávka v současné době v žádném případě neklesá, pouze přicházíme na lepší způsoby, jak dosáhnout srovnatelného komfortu a ještě lepších vlastností.

Hitem se tedy stávají jiné materiály a konstrukční řešení, jedním z takových je i hliníková pergola. Pokud jste o ní ještě neslyšeli, překvapí vás její estetický vzhled a mnoho výhod.

Bezúdržbovost

Primárním účelem pergoly je to, abychom si pod ní odpočinuli. Pro relaxaci nám však musí zbývat volný čas, který často trávíme pracemi kolem a uvnitř domu.

Hliníková pergola vám toto usnadní, protože na rozdíl od své dřevěné příbuzné nepotřebuje opravdu žádnou údržbu a speciální péči.

Životnost se tedy neodvíjí od toho, jak moc se o konstrukci staráte, nýbrž jedinečné vlastnosti zajišťují to, že posezení budete využívat ještě dlouhé roky, samy o sobě. Ušetříte tedy čas, peníze i svou energii a budete je moci věnovat něčemu lepšími a příjemnějšímu.

Estetika

Vzhled tohoto typu hliníkové pergoly je moderní, neutrální a univerzální, bude se tedy hodit téměř kamkoliv. Zároveň je možné si zvolit nátěr dle svých představ již při objednávce a následně není nutné jej každý rok obnovovat – zůstane stejný po velice dlouhou dobu.

Sestavení jednotlivých částí je možné přizpůsobit a měnit, proto vizuální dojem může být pokaždé jiný, opět dle vašeho individuálního přání, potřeb a vkusu.

K pergole je také možné volit různé doplňkové prvky, které dále uzpůsobí vzhled a zvýší praktičnost tohoto doplňkového prostoru vašeho domu.

Variabilita

Venkovní posezení nebo přístřešek tohoto typu lze využít pro různé účely. Primárním účelem samozřejmě je vytvoření prostoru pro relaxaci, odpočinek, stolování venku anebo oslavy a večírky.

Tím to ale nekončí. Pod pergolou se dá přespat, pokud si chcete vychutnat o něco komfortnější spaní pod širákem anebo zde můžete v příznivých měsících v roce vytvořit vzdušnou venkovní posilovnu, ve které bude již samotné cvičení vaší odměnou po dlouhém dni.

Fantazii se meze nekladou a na různých inspirativních stránkách najdete tipy pro maximální využití i útulný dekor, který ještě vylepší výsledný dojem.

Prostor

Zejména pro menší obydlí je tu zároveň výhoda jakési „další místnosti“, byť využitelné pouze po určitou (ale velkou) část roku. S malými dětmi oceníte ochranu před sluncem a tím největším vedrem anebo možnost hrát si venku, i když třeba zrovna prší.

A pro nejmenší členy rodin je tu samozřejmě výhoda spaní v kočárku či přenosné postýlce pod střechou, ale zato na čerstvém vzduchu. Prostor navíc se hodí vždy a my věříme, že pro něj najdete desítky skvělých využití.

Více informací včetně ukázek realizací najdete na stránkách společnosti STARSUN INT s.r.o. www.starsun.cz.