Tipy, jak se snadno přestěhovat do nového bytu nebo kanceláře

Kdo to alespoň jednou zažil, ví, že stěhování je samý stres. Zorganizovat celý proces a přesně vědět, jak postupovat v každé situaci – opravdu to vyžaduje určité zkušenosti. 

Pokud hovoříme o stěhování do bytu, obvykle se převážejí osobní věci, nábytek, vybavení domácnosti, audio a video technika. V tomto případě je vhodné vyhledat společnost, která stěhuje osobní věci.

Výběr stěhovací služby

Aby stěhování do kanceláře nebo kamkoli jinam nedopadlo katastrofálně, vyplatí se věnovat čas výběru stěhovací firmy. Co by se mělo zohlednit?

  • Zda má společnost k dispozici vozidlo s karoserií vyhovující výšky.
  • Má ve své výbavě zařízení pro zvedání nákladu.
  • Zda se uzavírá smlouva mezi stěhovací službou a zákazníkem, ve které se stanovují podmínky přepravy, odpovědnost a záruky.

Jak zabalit osobní věci před stěhováním

Sklo, nádobí, keramiku a křehké interiérové dekorace zabalte do bublinkové fólie. Ta ochrání před případnými nárazy a poškrábáním během přepravy.

Do bublinkové fólie lze zabalit také malé spotřebiče, audio a video zařízení. Poté je uložte do krabic ze silné lepenky. Všechny dutiny by se měly vyplnit.

Nábytek se obvykle předběžně demontuje. Všechny díly každého kusu nábytku zabalte do strečové fólie, která je ochrání před mechanickým poškozením.

Čalouněný nábytek se obvykle také zabaluje do potravinářské fólie, která zabraňuje znečištění.

Stěhovací služby v Praze: na koho se spolehnout? 

Společnost MistrHouse má s přepravou a stěhováním věcí dostatečné zkušenosti. Naši stěhováci přesně vědí, jak správně přepravovat osobní věci, opatrně zachází s cizím majetkem, dodržují zásady správného balení a manipulace se všemi druhy nábytku.

Pokud jde o cenu, ta se utváří na základě těchto faktorů:

  • vzdálenost,
  • čas, potřebný k přestěhování,
  • množství použitých obalových materiálů.

Naši odborníci na stěhování mohou předem vypočítat náklady na stěhování, pokud zákazník poskytne maximálně přesné informace.