Samsung UE50CU7172 – Recenze

Samsung UE50CU7172 je moderní televizor, který nabízí vynikající obrazovou kvalitu a široké možnosti připojení. S úhlopříčkou 50 palců (127 cm) a rozlišením Ultra HD 4K si užijete každý detail vaší oblíbené zábavy. Díky technologii HDR10+ se můžete těšit na živé barvy, kontrastní obrazy a realistický podání světla i stínů. Televizor disponuje operačním systémem Tizen, který umožňuje snadnou navigaci mezi aplikacemi a rychlé spuštění obsahu z internetu. Navíc je vybaven funkcemi jako Wi-Fi připojení, USB porty nebo HDMI vstupy pro pohodlné propojení s dalšími zařízeními.

Vynikající obrazová kvalita a široké možnosti připojení

Díky technologii Ultra HD 4K a rozlišení 3840 x 2160 pixelů si uživatelé mohou vychutnat každý detail na obrazovce. Barevná reprodukce je živá a realistická, což umocňuje zážitek ze sledování filmů či seriálů. Navíc, díky HDR (High Dynamic Range) technologii jsou kontrasty ještě více prohloubeny, což přináší do obrazu další rozměr.

Dalším velkým plusem tohoto televizoru jsou jeho široké možnosti připojení. Mimo standardních HDMI portů nabízí také USB porty, které umožňují přehrávání multimediálního obsahu z externích zařízení jako jsou například flash disky nebo pevné disky. Dostupnost Wi-Fi a Ethernet konektivity pak umožňuje streamování obsahu z internetu nebo propojení s chytrými zařízeními v domácnosti. S tímto televizorem lze tak snadno propojit herní konzole, Blu-ray přehrávače či notebooky a využít jejich potenciál na maximum. Celkově lze řict že Samsung UE50CU7172 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají televizor s vynikající obrazovou kvalitou a širokými možnostmi připojení.

Živé barvy, kontrastní obrazy a realistický podání světla i stínů díky technologii HDR10+

Díky této technologii se můžete těšit na živé barvy a kontrastní obrazy, které vás doslova vtáhnou do děje. S podporou HDR10+ jsou barevné odstíny zobrazeny s velkou přesností a realismem, což umocňuje vaše vizuální zážitky.

Další výhodou tohoto televizoru je jeho schopnost realisticky zachytit světlo i stíny. Díky pokročilému zpracování obrazu dokáže Samsung UE50CU7172 vyvážit jasné části scény s tmavými detaily tak, aby byl každý snímek naprosto autentický. Tato technologie umožňuje vidět více detailů ve stinných partiích a současně si užít plný lesk slunečního svitu nebo oslnivých reflektorů.

Celkově lze říci, že Samsung UE50CU7172 je skvělým televizorem pro ty, kteří chtějí zažít opravdu poutavé vizuální zážitky. Jeho schopnost reprodukovat živé barvy, kontrastní obrazy a realistické podání světla i stínů díky technologii HDR10+ ho řadí mezi špičku na trhu.

Snadná navigace mezi aplikacemi a rychlé spuštění obsahu z internetu s operačním systémem Tizen

Operační systém Tizen, který je integrován v televizi Samsung UE50CU7172, nabízí uživatelům snadnou navigaci mezi aplikacemi a rychlé spuštění obsahu z internetu. Díky intuitivnímu rozhraní lze jednoduše přepínat mezi různými aplikacemi a procházet jejich nabídkami. Uživatelé tak mohou pohodlně sledovat své oblíbené filmy a seriály na platformách jako Netflix či HBO GO nebo si zahrát populární hry přes služby jako Stadia či GeForce NOW.

Druhou výhodou operačního systému Tizen je jeho schopnost rychle spustit obsah z internetu. S televizorem Samsung UE50CU7172 není potřeba dlouho čekat na načítání videa nebo strávit hodiny ladění nastavení. Operační systém Tizen umožňuje okamžité streamování filmů, hudby i her bez nutnosti stahování souborů do paměti televize. To šetří uživatelům čas i místo na disku a umožňuje jim okamžitě se ponořit do svých oblíbených aktivit online. Celkově tedy operační systém Tizen poskytuje uživatelům skvělý zážitek ze sledování televize s možnostmi moderního online světa.